14 September 2009

Tocuri... cui?

       Din ciclul „frustrări latente către rasa muierească” avem astăzi un nou capitol. Cred că, dacă o s-o mai ţin mult aşa, o pun de un roman în foileton. Descriptiv. Satiric. Aşadar, să purcedem!
      Unul dintre cele mai vechi accesorii (mai bine zis accesorii ale accesoriilor), şi când spun „vechi” mă refer la Egiptul Antic & co. , este tocul. Nu, nu ăla de scris, că intrăm la Orientul Îndepărtat, la discuţii intelectuale, boring, boring, boring... Sus-numitul toc, care astăzi este utilizat îndeosebi de femei, a avut iniţial un uz ceremonial, ulterior devenind mijlocul de identificare a pedestrienelor înveterate ale viaductelor romane (în vremurile noastre le-am numi simplu, curve - cu „v”, nu cu „b”, ca să evităm confuziile!). Caterina de Medici şi Christian Dior, împreună sau separat, în funcţie de cunoştinţele de istorie ale fiecăruia, au oferit conotaţii noi obiectului în cauză, inspirându-se nefericit de la Inchiziţie, respectiv de la nazişti şi instrumentele lor de tortură ingenioase. Nişte tipe mai deschise, probabil rude cu Marchizul de Sade, au considerat o idee foarte mişto să îşi petreacă viaţa de zi cu zi, cu zi, cu zi... pe picior mare. La propriu. Şi aşa a apărut moda tocurilor. It’s all about fashion, după cum spuneam într-un post mai vechi. And sex... And Freud, dacă tot suntem la capitolul ăsta.
      Şi uite aşa, de la piţipoance la aristocrate sofisticate, mici şi îndesate sau înalte cât girafele, toate s-au dat jos din bananier şi s-au urcat pe tocuri. A nu se înţelege greşit: ÎMI PLAC TOCURILE! Nu îmi plac unele fiinţe care le utilizează grosolan. După umila mea părere, aşa cum ţi se dă permisul de conducere pentru categoriile A, B, C, D, E, ar trebui introdusă o nouă categorie: T. De la tocuri, bineînţeles. Nu glumesc. Consumul de tocuri nesupravegheat şi neinstruit dăunează grav sănătăţii tale şi mai ales a ochilor celor din jur! Examenul de obţinere a permisului în cauză ar trebui să includă câteva întrebări simple şi practice, de tip grilă, că se poartă. Ataşez model de examen dedesubt:

      Alegeţi varianta corectă:

      1. Care trebuie să fie poziţia corpului în timpul mersului pe tocuri?
          A. Asemănătoare fermierului care plantează şi anume napi.
          B. Genunchii drepţi şi, pe cât posibil, neîmprăştiaţi, spatele de asemenea, privirea înainte.

      2. Dacă eşti în trening, ce fel de tocuri sunt recomandate?
          A. Stiletto.
          B. NU.

      3. Cât de repede e bine să alergi după autobuz când eşti pe tocuri mai înalte decât un chihuahua?
          A. Cât te ţine.
          B. Din nou NU.

      Şi întrebarea mea favorită, pentru femei senzuale şi mai ales pentru departajare:

      4. Ce tocuri porţi când mulgi vaca?
          A. Luis Vuitton.
          B. Depinde de vacă.


      Pentru necunoscători şi în special pentru necunoscătoare, recomand varianta B. Da, chiar peste tot. Dacă aveţi prietene care aleg în practică varianta greşită de răspuns, faceţi un bine societăţii şi ţării acesteia şi aşa triste şi recomandaţi-le o şcoală bună sau spuneţi-le că tocurile provoacă acnee. Dau scris că o să vă creadă.
      De asemenea, propun nişte intervale de vârstă la care tocurile să fie legale, pentru prevenirea piţipongelii infantile sau a fiţelor de mumii (ştiu că şi mama lui Ramses purta, dar lumea evoluează).

      Morala: Trăim în România şi asta ne excită tot timpul.

5 comments:

  1. eh plantează napi acum! zi și tu mai din t/popor: cartofi!

    ReplyDelete
  2. sarah, te-ai apucat de bloggerat ? inteleg keeping a low profile, dar blogging ? citez de pe un mare manifest cu care sunt de acord : blogging . infogami . com / manifesto . html (mai ales punctul 15) :)) c'mon, iesi la o bere, don't blog

    ReplyDelete
  3. m-am apucat, da, dar aici nu folosim nume reale ;), asa ca am editat postul. ies si la bere, si la suc, si pe motoare ;)

    ReplyDelete
  4. Imi cer scuze cititorilor nesatisfacuti, am incercat sa urmam modelul lor si sa ne scriem ideile in jurnalul de Hi5 sau Last.fm, dar era relativ incomod pentru cei 836 de prieteni (?) sa intre pe 5 profiluri diferite (836 x 5=:( ).

    ReplyDelete
  5. Imi place blogul vostru. :) E scris sincer. :P

    ReplyDelete